Move4FruitBewegen en gezonde voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onderdeel van het Fruitvriendjes programma is daarom de Move4Fruit beweegactiviteit, bijvoorbeeld een sponsorloop. Erg leuk om te houden tijdens de Koningsspelen, of tijdens een reguliere gymles of sportdag. Met behulp van een intekenlijst op papier of digitaal kunnen de kinderen geld ophalen voor de fruitpot.

Speciaal voor de Koningsspelen vindt u hier extra inspiratie met downloads van spellen, kleurplaten, placemats en ander leuk materiaal met een Koninklijk tintje.

Voor de sponsorloop kunt u zelf een route uitstippelen of het Fruitvriendjes idee gebruiken. Hierbij ontdekken de kinderen op een speelse manier welke weg een stuk groente of fruit aflegt van kas-tot-klas: (1) de teler of de kas, (2) sorteercentrum met kwaliteitscontrole, (3) ompak en inpak (4) transport naar de school (5) bezorgen bij de school / klas. Bij het passeren van elk onderdeel krijgen de kinderen een stempel op hun stempelkaart. Uiteraard kunnen scholen ook een geheel eigen invulling geven aan de Move4fruit sponsorloop of een andere beweegactiviteit.

Wat zit er in het Move4Fruit-pakket?

Om het organiseren van de Move4Fruit extra makkelijk te maken, is een compleet Move4Fruit-pakket uitgewerkt. In het pakket zit een handleiding met alle benodigde informatie waaronder een stappenplan om de sponsorloop te organiseren, achtergrondinformatie over de Fruitvriendjes en tips & tricks om de sponsorloop tot een succes te maken.

Download hier boven de benodigde documenten van het Move4Fruit-pakket. De teksten staan in Word-bestanden die hieronder eenvoudig te downloaden zijn. Zo kunt u deze desgewenst aanpassen c.q. toespitsen op de situatie van uw school.

Het Move4Fruit-pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Handleiding voor leerkrachten
  • Informatiebrief voor leerlingen en hun ouders
  • Persbericht voor lokale media
  • Sponsoren aanmeldformulier
  • Poster voor in de school

Wilt u uw school aanmelden of heeft u andere vragen? Neem dan contact met op.